Episode 11: Kants teori om sex – intervju med Helga Varden

Immanuel Kant (1724-1804) er kjent for en streng seksualetikk. Han fordømte både homofili og onani. Hvorfor landet han på disse konklusjonene? Og kan Kant lære oss noe interessant om kjønn og seksualitet nå i dag, selv om vi forkaster en del av konklusjonene hans?

I denne episoden av Moralistene intervjuer vi den norsk-amerikanske filosofen Helga Varden (University of Illinois), som nylig har skrevet en bok om Kants teori om sex. Boken kommer ut på Oxford University Press i løpet av året.

Vardens artikler om temaet ligger på hennes profil på Academia.edu.

Episoden er redigert av Bjørnar Ones.

Illustrasjon: Capture fra «German Idealism», YouTube (Univerity of Illinois).

 

 

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere like this: