Om

IMG_2243

Moralistene.no er en fagformidlingsblogg ved Universitetet i Oslo drevet av Marius (t.v.), Ole Martin og Aksel. Her anvender vi filosofiens verktøykasse for å tenke klarere om vanskelige og følsomme problemstillinger. Bloggen er tilknyttet forskningsprosjektet «What should not be bought and sold?», som er finansiert av Norges forskningsråd. Bloggen finnes også i en engelsk utgave: Moralizers.com


Ole Martin Moen

Ole_Martin_serie.png

Ole Martin Moen er forsker i filosofi ved Universitetet i Oslo og leder for forskningsprosjektet «What should not be bought and sold?». Han tok doktorgraden i 2013 på en avhandling om hedonisme, og har skrevet fagartikler om en rekke anvendte temaer, slik som prostitusjon, dyrevelferd, pedofili, intelligens, kosmetisk kirurgi og død. Ole Martin har tidligere vært gjesteforsker ved UC Berkeley og Universitetet i Oxford, og er grunnlegger av og styreleder for Humanistskolen, Norges kuleste ungdomsskole. Han er fast husfilosof på Verdibørsen på NRK P2.

Aksel Braanen Sterri

Aksel_serie.png

Aksel Braanen Sterri er stipendiat i filosofi ved Universitetet i Oslo og skriver doktoravhandling om kommersiell surrogati. Aksel har tidligere vært kommentator og lederskribent i Dagbladet og i 2014 skrev han boka Tilbake til politikken. Aksel er opptatt av hvordan vi skaper et best mulig samfunn og hvordan hver enkelt av oss kan leve et best mulig liv. Aksel engasjerer seg gjerne i kontroversielle spørsmål, oftest fordi det er her misforholdet mellom det vi mener er riktig og hva fornuften tilsier er størst.

Marius Jones

Marius_serie

Marius Jones er vit.ass. og arbeider deltid med digital forskningsformidling på UiO. Marius er samfunnsøkonom og har også studert sosialantropologi. Han jobber til daglig med lederutvikling som konsulent i Deloitte og er en av skaperne av Deloittecast, en podcast om konsulentbransjen. Marius har bodd i Palestina, snakker arabisk og har vært sersjant i forsvaret. Marius ser stadig etter aktiviteter og ting som kan gjøre livet bedre, noe som i det siste har ledet til daglig meditasjon og innkjøp av en hjerneskanner.

uninfr

 

Create a website or blog at WordPress.com

opp ↑