Om oss

Moralistene er en filosofipodcast ved Universitetet i Oslo laget av Ole Martin Moen og Aksel Braanen Sterri. Podcasten er tilknyttet forskningsprosjektet «What should not be bought and sold?», som er finansiert av Norges forskningsråd.


moralistene2

Ole Martin Moen er forsker i filosofi ved Universitetet i Oslo og leder for forskningsprosjektet «What should not be bought and sold?». Han tok doktorgraden i 2013 på en avhandling om hedonisme, og har skrevet fagartikler om en rekke anvendte temaer, slik som prostitusjon, dyrevelferd, pedofili, intelligens, kosmetisk kirurgi og død. Ole Martin har tidligere vært gjesteforsker ved UC Berkeley og Universitetet i Oxford, og er grunnlegger av og styreleder for Humanistskolen, Norges kuleste ungdomsskole. Han er fast husfilosof på Verdibørsen på NRK P2.

Aksel Braanen Sterri er stipendiat i filosofi ved Universitetet i Oslo og skriver doktoravhandling om kommersiell surrogati. Aksel har tidligere vært kommentator og lederskribent i Dagbladet og i 2014 skrev han boka Tilbake til politikken. Aksel er opptatt av hvordan vi skaper et best mulig samfunn og hvordan hver enkelt av oss kan leve et best mulig liv. Aksel engasjerer seg gjerne i kontroversielle spørsmål, oftest fordi det er her misforholdet mellom det vi mener er riktig og hva fornuften tilsier er størst.

 

uninfr

 

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑